cultuur
en
educatie

2017
2018

Gooi en
Vecht-
streek

home > agenda > slotconcert globe ensembles

Slotconcert Globe ensembles

Gezamenlijk slotconcert.

Op vrijdagavond 8 juni vindt een feestelijk concert plaats door twee Globe ensembles ter afsluiting van het winterseizoen, waarin met veel plezier gemusiceerd werd. 

Aanvang 19.30 in Studio 8 van het MCO aan de Heuvellaan 33 te Hilversum. Toegang gratis.

 

Het belooft weer een mooie avond te worden, waarbij niet alleen het Globe Senioren Ensemble zich presenteert, maar ook het Globe Kamer Ensemble.

Beide ensembles staan onder leiding van dirigente Christine Brandenburg.

Een grote variatie aan muziek zal de revue passeren. Highlites uit het klassieke repertoire als 'De Bolero' van Ravel en ‘De Lente’ van Vivaldi worden afgewisseld met lichte muziek van Gershwin en Louis Armstrong.

De ensembles zullen samen te horen zijn in ‘De Moldau’ van Smetana’.

Ook zullen enkele ensembleleden solistisch optreden met zang en blokfluit.

Na afloop sluiten wij het seizoen af met een glaasje in Café Elling in het MCO.

Een goede gelegenheid om eens kennis te maken met deze twee ensembles en hun bevlogen dirigente.

 

Het Globe Senioren Ensemble, opgericht onder auspiciën van Senver, repeteert elke dinsdagochtend van 10.30 tot 12.00. Voorafgaand aan de repetitie staat de koffie klaar vanaf 9.45. Dirigente Christine Brandenburg arrangeert veel stukken ‘op maat’ op het niveau van de individuele spelers. Dus als u na lange tijd uw instrument weer eens op wilt pakken om gezellig samen muziek te maken in een ontspannen sfeer kunt u zich voor september weer aanmelden. Alle instrumenten zijn welkom. Voor 55-plussers geldt een gunstig tarief.

Voor verdere informatie zie http://www.globeckc.nl/volwassenen/muziek/cursus/EGS/49/globe-senioren-ensemble.html

 

Het Globe Kamer Ensemble repeteert op maandagavond, van 19.45 tot 21.15. 

Deze sympathieke groep speelt al vele jaren samen, en verzorgt ook regelmatig optredens buiten het MCO in bijvoorbeeld zorginstellingen in de regio. Naast nieuwe muziekstukken wordt er ook gewerkt aan een vast repertoire, met klassieke en lichte muziek, zodat het ensemble op elk moment in het seizoen inzetbaar is voor optredens. Nieuwe leden zijn altijd welkom, (volwassen) leeftijd onbelangrijk, alle instrumenten kunnen meedoen.

Voor verdere informatie zie http://www.globeckc.nl/volwassenen/muziek/cursus/EGK/49/globe-kamer-ensemble.html